Στεγνωτήρια / Ξηραντήρια

Κατά τη διαδικασία της επιφανειακής κατεργασίας των μεταλλικών αντικειμένων, τόσο μετά το στάδιο της λείανσης/δόνησής τους, όσο και μετά την επιμετάλλωσή τους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο το στέγνωμά τους. Ανάλογα με το είδος και τη μορφή των αντικειμένων και το στάδιο επεξεργασίας τους, επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος στεγνώματος – ξήρανσης, εκείνη που θα αφαιρέσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την υγρασία, χωρίς παράλληλα να τους προκαλέσει την οποιαδήποτε φθορά.

Περιστροφικά Στεγνωτήρια

Προτιμώνται για το στέγνωμα μικρών αντικειμένων που έχουν επιμεταλλωθεί μαζικά σε μπουράτο επιμετάλλωσης. Η χωρητικότητά του κάδου τους ποικίλει από 10lt (για εφαρμογές χρυσοχοϊας) μέχρι 100 lt για μεγαλύτερα αντικείμενα.

Ηλεκτρικοί Φούρνοι Ξήρανσης

Αποτελούν τη λύση για το στέγνωμα ευαίσθητων μικρών αντικειμένων. Αναρτώνται μέσα στο φούρνο, το μέγεθος των οποίων ποικίλει ανάλογα με την εφαρμογή.

Δονητικά Στεγνωτήρια

Χρησιμοποιούνται για το στέγνωμα των αντικειμένων με τη βοήθεια φυτικής ύλης (Sigatura).Το μέγεθός τους ποικίλει από 100lt μέχρι 800lt.

Αποτελούν το τελικό στάδιο μετά τη διαδικασία τηςδόνησης.

Στεγνωτήρια Τύπου Σαλίγκαρου

Αποτελούν εναλλακτική λύση των δονητικών στεγνωτηρίων με sigatura. Σε αντίθεση με τα στεγνωτήρια αυτά, τα στεγνωτήρια τύπου σαλίγκαρου είναι συνεχούς ροής.

Στεγνωτήρια Τύπου Τούνελ

Είναι κατάλληλα για το στέγνωμα μεγάλων και μικρών αντικειμένων, ευαίσθητων να υποστούν ζημιές με τη χρήση άλλων μεθόδων στεγνώματος. Αποτελούν το τελικό στάδιο μετά από τη διαδικασία της δόνησης. Είναι συστήματα συνεχούς ροής.